Posted on: August 30, 2022 Posted by: Tim Sparv Comments: 0

Een brievenbus van Doika kan op verschillende manieren verkregen worden. Je kan kiezen uit verschillende soorten brievenbussen en van welke materialen je de brievenbus wilt hebben.

Er zijn verschillende soorten brievenbussen en daarin heb je ook nog verschil in staande modellen en hangende modellen. Er zijn genoeg brievenbussen waar je uit kan kiezen, maar de meest populaire brievenbussen zijn de vrijstaande brievenbussen. Deze worden onafhankelijk gemonteerd en geven een uniek karakter aan een huis.

Wanneer je de wat meer goedkopere brievenbussen wilt, dan zijn de wandbrievenbussen het goedkoopst. Deze worden aan de voorkant van je huis geplaatst of je kan ervoor kiezen deze op een paal te monteren.

Welke materialen heeft Doika?

De meest voorkomende materialen voor een brievenbus is cortenstaal, aluminium, staal, arduin en roestvrij staal.

Cortenstaal is staal dat een uniek uiterlijk krijgt dankzij zijn roestige uitstraling. Cortenstaal is een legering van corrosiebestendige eigenschappen die verkregen zijn van de toevoeging van koper, chroom en nikkel. Hierdoor krijgt de brievenbus een roestige uitstraling.

Aluminium en staal zijn de meest gebruikte materialen voor brievenbussen. Beide materialen hebben een lange levensduur en zijn weerbestendig. Het nadeel van aluminium is dat het wat minder sterk is dan staal, maar het grote voordeel is dat het lichter is. Daarnaast heb je ook nog brievenbussen van roestvrij staal. Uiteraard is dit duurder dan andere brievenbussen, omdat dit niet roest.

Als laatste heb je nog een brievenbus van natuursteen. Deze brievenbus brengt een unieke en mooie uitstraling met zich mee. Een voorbeeld van een brievenbus van natuursteen is een brievenbus van blauw hardsteen.

Leave a Comment